Tapijntuin zoekt coördinator vrijwilligers

 

De Tapijntuin zoekt een coördinator Vrijwilligers (4-6 uur per week, onbetaald)

De Tapijntuin is de biologische stadsmoestuin, gelegen op het terrein van de Tapijnkazerne in Maastricht. Met een team van 30 enthousiaste vrijwilligers worden bijzondere planten en kruiden geteeld op biologische wijze. Jaarlijks komen er ruim drieduizend bezoekers die geheel vrijblijvend kunnen genieten van de tuin en er kunnen kijken, ruiken, voelen en proeven. Maar de tuin is meer dan louter een groene parel in het stadscentrum: het is een positieve plek waar maatschappelijke activiteiten, workshops en educatieve en creatieve activiteiten plaats vinden en waar allen, zowel stadsbezoekers als inwoners van Maastricht, van kunnen profiteren. Tevens maakt de Tapijntuin gebruik van een proefleslokaal, thans gelegen in het gebouw waar Brasserie Tapijn gehuisvest is.

Binnen de Tapijntuin zijn ongeveer 30 vrijwilligers actief.  De meeste daarvan zijn actief bij het onderhoud van de tuin. Maar er zijn ook vrijwilligers die de maatschappelijke activiteiten die vanuit de tuin plaatsvinden mee-organiseren: het ouderenproject, lunches met asielzoekers, het geven van rondleidingen  en educatieve projecten.

Het vrijwilligersbestand bestaat onder meer uit studenten, buurtbewoners, pensionado’s en asielzoekers. De vrijwilligers in de tuin worden functioneel aangestuurd door de enige betaalde kracht bij de Tapijntuin, de tuinman.

 

De coördinator vrijwilligers zorgt er voor dat ons vrijwilligersbestand op peil blijft, onze vrijwilligers zich zo goed mogelijk kunnen inzetten voor de Tapijntuin en zorgt er mee voor dat de vrijwilligers zich fijn en gewaardeerd voelen 

Samen met de overige bestuursleden en de tuinman heb je een belangrijke regelfunctie in de tuin. De nadruk van de activiteiten ligt in het seizoen dat de tuin open is (van 1 maart – 1 november)

 

De vrijwilligers coördinator krijgt de volgende taken:

 • Het voeren van intakegesprekken met vrijwilligers

 • Het geven van extra aandacht aan vrijwilligers die dat nodig hebben

 • Het meedenken over het vrijwilligers rooster

 • Het bedenken en uitvoeren van activiteiten gericht op het werven van nieuwe vrijwilligers

 • Het mee-organiseren van op vrijwilligers gerichte activiteiten (teambuilding en educatie)

 • Het ontwikkelen van vrijwilligersbeleid, het leggen en onderhouden van contacten die relevant zijn m.b.t.  van het werven van vrijwilligers

Wat vragen wij

 • Goed kunnen omgaan met mensen, relaties opbouwen, vertrouwen scheppen, anderen kunnen motiveren en om kunnen gaan met weerstanden en conflicten. 

 • Goed kunnen samenwerken, bemiddelen en onderhandelen.

 • Zelfstandig kunnen functioneren en teamspeler zijn  

 • Kunnen denken vanuit wat goed is voor de Tapijntuin

 • Heeft bij voorkeur ervaring in het omgaan met vrijwilligers

Voor informatie over de tuin www.tapijntuin.nl

Voor informatie of aanmelden kun je terecht bij Martia Tersteeg: martiatersteeg@gmail.com voorzitter van het bestuur, of Kik Snoek: kiksnoek@home.nl  secretaris van het bestuur

 HandstogetherGarden.jpg