Serie Nieuwe Limburgers

In de serie maken we kennis met asielzoekers en vluchtelingen die een nieuw leven in Limburg proberen op te bouwen.

Zo ontmoeten we onder anderen de Iraakse Kifah, die samen met haar vier kinderen een nieuwe start heeft gemaakt in Hegelsom; Imran uit Pakistan, die een bijzondere vriendschap heeft opgebouwd met Jacques uit Borgharen en de Somalische Najat, zij is pas sinds drie weken in Nederland en woont voorlopig in het AZC in Maastricht.

Hoewel hun achtergronden en verhalen verschillen, hebben deze nieuwe Limburgers één ding gemeen: allemaal proberen ze het beste van hun nieuwe situatie te maken, zo goed en zo kwaad als het kan.

Wederzijds begrip

Het idee voor de serie werd geboren in de stadsmoestuin op het terrein van de voormalige Tapijnkazerne - de Tapijntuin - in Maastricht. Sinds 2015 organiseert de Tapijntuin lunches voor asielzoekers en Maastrichtenaren.

“Wij brengen mensen samen die elkaar normaal gesproken niet zo snel zouden ontmoeten,” zegt initiatiefnemer Martia Tersteeg. “Dat levert mooie gesprekken en waardevolle contacten op. Elkaar een beetje leren kennen leidt vaak tot wederzijds begrip. Met deze tv-serie hopen we ook de rest van Limburg te bereiken.” 

De serie is te bekijken via deze link:
https://l1.nl/vierdelige-serie-nieuwe-limburgers-op-l1-tv-150298/

NieuweLimburgers.jpg